• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 30º C
  Constanta 28º C
  Craiova 33º C
  Galati 33º C
  Iasi 32º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 34º C
 • 1 EUR = 4.7315 LEI
  1 USD = 4.2103 LEI
  1 GBP = 5.2727 LEI
  1 CHF = 4.2800 LEI
  1 HUF = 1.4541 LEI
  1 BGN = 2.4192 LEI
  1 JPY = 3.9100 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Șalaru către ambasadoarea Germaniei în RM: A mai existat o națiune civică, doar că se numea popor sovietic

26 Iulie, 15:32

Președintele executiv al Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, îi reamintește ambasadorului Germaniei în R. Moldova, Julia Molnar, că în spațiul dintre Prut și Nistru a mai existat o „națiune civică”, care se numea „popor sovietic”, după ce diplomatul german a declarat într-un interviu că „crearea unei identităţi civice puternice” ar fi foarte atractivă pentru Republica Moldova.

salaru

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Șalaru spune că a fost luat prin surprindere de declarațiile Juliei Molnar, relatează Deschide.MD.

„Trec peste faptul că, în teorie și practică, o națiune civică se construiește în jurul națiunii dominante, majoritare, și îi reamintesc onorabilului diplomat german că în teritoriul dintre Prut și Nistru a mai existat o națiune civică doar că se numea popor sovietic, declară Șalaru.

Șalaru lasă să se întrevadă că ideea creării națiunii civice moldovenești pune în pericol identitatea românească a basarabenilor.

Liderul PUN a mai amintit și de înțelegerile Federației Ruse și Germaniei în privința R. Moldova.

„Sper ca acordul de la Meseberg, semnat de Angela Merkel și Dmitri Medvedev, nu este un nou Pact Ribbentrop-Molotov, de această dată de tip soft, fără tancuri, dar în derulare. Îi reamintesc doamnei ambasador că și noi, românii din stânga și dreapta Prutului, avem dreptul de a trăi într-o singură țară asemeni poporului german, care a făcut ceea ce nouă, ne sugerează domnia sa, ne este interzis : REUNIFICAREA!”, spune Șalaru.

Amintim că, recent, ambasadoarea Molnar a spus: „Dintre toate ideile care ar putea unifica societatea moldovenească, personal, mi se pare foarte atractivă cea care cheamă la crearea unei identităţi civice puternice, care va permite cetăţenilor acestei ţări multietnice să-şi expună viziunile referitoare la un stat echitabil şi corect, indiferent de limba pe care o vorbesc şi de origine”.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: