• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8725 LEI
  1 USD = 4.0024 LEI
  1 GBP = 5.3819 LEI
  1 CHF = 4.4931 LEI
  1 HUF = 1.3601 LEI
  1 BGN = 2.4913 LEI
  1 JPY = 3.8477 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Agent de poliţie și complicii săi, trimiși în judecată pentru trafic de influență și alte infracțiuni

11 Iunie, 15:47

judecata-300x200

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus prin rechizitoriu, la data de 07.06.2013, trimiterea în judecată a inculpaţilor:

- Dan Liviu Dumitru în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea pentru  altul a unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial (122 acte materiale),  înşelăciune (113 acte materiale), fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals (câte 76 acte materiale);

- Paraschiv Gabriel în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă (3 fapte) şi înşelăciune (18 acte materiale);

- Vieru Eugen Robert  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă (5 fapte) şi înşelăciune (7 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: 

În perioada 2010 - 2012, în calitate de agent de poliţie în cadrul  Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vâlcea, inculpatul  Dan Liviu Dumitru a efectuat un număr de 122 operaţiuni de înmatriculare a unor autovehicule, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind taxa pe emisiile poluante, iar prin ataşarea mai multor dovezi de plată falsificate la dosarele de înmatriculare a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în cuantum aproximativ de 785.175 lei.

 De asemenea, inculpatul a exercitat acţiuni de inducere în eroare a părţilor vătămate, cărora le-a cauzat un prejudiciu de circa 241.553 lei şi 33.610 euro.

Totodată, în cursul anului 2012, inculpatul Dan Liviu Dumitru a pretins şi primit diferite sume de bani în schimbul traficării influenţei sale asupra altor funcţionari din cadrul Registrului Auto Român.

În aceeaşi perioadă, inculpatul Paraschiv Gabriel a indus în eroare mai multe persoane, în sensul că le va achita taxa de poluare stabilită de organele fiscale sau că aceasta este într-un anumit cuantum pentru înmatricularea autoturismelor, folosind în interes personal cea mai mare parte a sumelor de bani. Prejudiciul cauzat părţilor vătămate este în valoare de 55.150 lei şi 11.340 euro. Astfel, autoturismele au fost înmatriculate ulterior de către inculpatul Dan Liviu Dumitru, fără respectarea dispoziţiilor legale ce reglementau taxa de poluare.

Totodată, inculpatul Paraschiv Gabriel  a pretins şi primit suma totală de 3000 lei şi 400 de euro de la mai multe persoane,  prevalându-se de relaţiile pe care le are asupra unor funcţionari din cadrul Serviciului de Înmatriculări Vâlcea şi Registrului Auto Român, în scopul înmatriculării autovehiculelor acestora.

În ceea ce priveşte activitatea infracţională desfăşurată de inculpatul Vieru Eugen – Robert, acesta, în perioada aprilie 2010-2011, a indus în eroare mai multe părţi vătămate în legătură cu plata taxei de poluare, însuşindu-şi suma de 26.180 lei  şi  de asemenea,  şi-a traficat influenţa asupra funcţionarilor Serviciului de Înmatriculări Vâlcea, pretinzând şi primind suma totală de 1400 lei şi 250 euro în acest scop.

În vederea recuperării prejudiciului, în cauză s-a dispus instituirea de măsuri asiguratorii asupra unui autovehicul aparţinând inculpatului Dan Liviu Dumitru.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Vâlcea.                                           

Cercetările au fost efectuate în colaborare cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea.

Citeste mai mult despre: judecata, Politist, poluare, Valcea
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: