• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9256 LEI
  1 USD = 4.0527 LEI
  1 GBP = 5.7135 LEI
  1 CHF = 4.4985 LEI
  1 HUF = 1.3998 LEI
  1 BGN = 2.5184 LEI
  1 JPY = 3.7111 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Adina Florea şi-a retras candidatura pentru şefia Secţiei Speciale

05 Decembrie, 15:13

Adina Florea şi-a retras candidatura pentru şefia Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţiei. Decizia Adinei Florea are loc în contextul în care plenul CSM nu a reușit să o valideze în funcția de șef al Secției de anchetare a magistraților.

adina florea

Adina Florea s-a retras din procedura de numire în funcția de procuror-șef SIIJ.

"Doamna procuror Adina Florea a formulat cerere de retragere a candidaturii din procedura numirii in funcţia de conducere din cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, ca urmare a concursului susţinut", a anunţat CSM.

Adina Florea a promovat concursul pentru funcţia de procuror şef al SIIJ în luna iunie, însă ea nu a fost numită efectiv. Plenul CSM a avut de mai multe ori pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, la care Adina Florea s-a situat pe primul loc. De cele mai multe ori şedinţa s-a amânat din lipsă de cvorum. Ultima dată votul a fost egal, subiectul urmând a fi reluat în altă seştinţă a Plenului.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, săptămâna trexcută, într-o conferinţă de presă, că, din punctul său de vedere, SIIJ trebuie ori desfiinţată, ori radical modificată competenţa ei. De asemenea, Predoiu declara că – dacă se va repune pe ordinea de zi a Plenului CSM numirea Adinei Florea la conducerea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) – votul său va fi "categoric împotrivă".

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: