• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 16º C
  Cluj-Napoca 17º C
  Constanta 16º C
  Craiova 17º C
  Galati 17º C
  Iasi 16º C
  Suceava 13º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.6669 LEI
  1 USD = 4.0761 LEI
  1 GBP = 5.3090 LEI
  1 CHF = 4.0936 LEI
  1 HUF = 1.4425 LEI
  1 BGN = 2.3862 LEI
  1 JPY = 3.6267 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// „ACUM” protestează la Parlament împotriva amnistiei fiscale

27 Iulie, 13:06

Comitetul de rezistență națională „ACUM” protestează în aceste momente în fața sediului Parlamentului în legătură cu adoptarea legii „amnistiei fiscale”.

ACUM

Protestatrii, în număr de circa 100, scandează: „Noi suntem poporul; Plahotniuc nu uita pușcăria-i casa ta; Jos mafia”.

Amintim că FMI-ul, Amabsada Statelor Unite și Delegația UE în R. Moldova s-au declarat extrem de dezamăgite de adoptarea de către Parlament a legii privind „amnistia fiscală”, deoarece aceasta ar genera o serie de „riscuri semnificative”.

După ce marți premierul Pavel Filip a anunțat o reformă fiscală, pachetul de legi a fost aprobat de Guvern, iar ieri în două lecturi și de Parlament.

Potrivit proiectelor de legi aprobate în lipsa opoziției parlamentare, care a părăsit ședința, persoanele fizice vor avea posibilitatea să-şi declare voluntar bunurile nedeclarate sau pe cele care au fost declarate la valoare redusă, fiind vorba de bani, bunurile imobile, valorile mobiliare, cotele de participare la capitalul social, mijloacele de transport rutier atât din ţară, cât şi de peste hotare.

Aceste persoane vor trebui să achite, până la 1 februarie 2019, la bugetul de stat o taxă de declarare voluntară în mărime de 3% din sumă, valoare sau diferenţă. Totodată, declararea voluntară a bunurilor va începe la data punerii în aplicare a acestei legi şi se va încheia la 1 februarie 2019.

Subiecți ai declarării voluntare a bunurilor sunt cetăţenii Republicii Moldova, cu excepţia persoanelor care au ocupat sau ocupă, în perioada de la 1 ianuarie 2009 şi până în prezent, funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, membru al Guvernului, deputat în Parlament, judecător, procuror, director, director adjunct al Serviciului de Informaţii şi Securitate, director, director adjunct al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, director, director adjunct al Centrului Naţional Anticorupţie, preşedinte, vicepreşedinte, membru al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, guvernator, prim-viceguvemator, viceguvernator al Băncii Naţionale a Moldovei, membru al Consiliului de administraţie, al Comitetului executiv sau al Consiliului de supraveghere al Băncii Naţionale a Moldovei, director, director adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, administrator, administrator special, lichidator, membru al Consiliului băncii, al Consiliului de administrare, al Comisiei de cenzori la unele din cele cinci bănci comerciale implicate în frauda bancară sau persoane fizice care au statutul de bănuit, învinuit în cauzele penale privind infracţiuni comise aferent activităţii acestor bănci.

Stimularea fiscală aprobată de deputați tot astăzi în două lecturi prevede anularea majorărilor de întârziere şi amenzilor neachitate bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat şi fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală. Condiţia pentru achitarea impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi altor plăţi la buget este stabilită până la data de 20 decembrie 2018.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: