• Bucuresti 29º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 27º C
  Craiova 22º C
  Galati 28º C
  Iasi 28º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 21º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

ACUM nu merge la consultările lui Dodon și cheamă deputații la discuții separate

01 Aprilie, 13:46

Blocul ACUM așteaptă mâine deputații să vină la negocieri pentru a discuta despre adoptarea pachetului anti-oligarhic.

ACUM

Anunțul a fost făcut de copreședinții ACUM, Andrei Năstase și Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă. Andrei Năstase a spus că așteaptă mâine, la ora 10:00, deputații care nu sunt sub controlul regimului pentru a discuta despre aprobarea pachetului anti-oligarhic.

„Blocul ACUM nu va participa la niciun fel de consultări cu actuala conducere a PDM, deoarece acest clan se face responsabil de capturarea statului, de izolarea externă a țării și de subminarea economiei prin acapararea dubioasă a celor mai importante active economice (Aeroport, AirMoldova, Tutun CTC, Gările Auto etc), de sărăcirea și alungarea oamenilor din țară. Blocul ACUM reiterează faptul că dezoligarhizarea instituțiilor statului este condiția primordială pentru restabilirea funcționalității acestuia și întoarcerea încrederii cetățenilor în Republica Moldova. În acest sens, discutarea și adoptarea în regim de urgență a pachetului de inițiative legislative antioligarhice sunt prioritare pentru actualul Legislativ. De aceea, invităm toți deputații care nu sunt controlați de regimul oligarhic la discuții pe 2 aprilie, ora 10:00, în biroul 114 din incinta parlamentului”, a declarat Andrei Năstase.

Copreședintele blocului ACUM a adăugat că constată cu regret faptul că procesul de constituire a organelor de lucru a Parlamentului R. Moldova este tergiversat în modul artificial.

„Blocul ACUM constată cu regret că procesul de constituire a organelor de lucru a Parlamentului R. Moldova este tergiversată în modul artificial și prin urmare este blocată discuția asupra pachetului de legi anti-oligarhice înregistrat de blocul ACUM la secretariatului Legislativului. Pauza anunțată de președintele Parlamentului dar și a consultărilor anunțate de președintele Republicii Moldova crează incertitudini și lasă loc de interpretări. Acest lucru se întâmplă pe fundalul agravării situației sociale și ecobnomice din țară”, a adăugat Năstase.

Amintim că săptămâna trecută, președintele Igor Dodon a discutat cu liderii partidelor care au acces în parlament în urma scrutinului din 24 februarie. În acestor discuții, Dodon a anunțat că pentru data de 2 aprilie o ședință comună a liderilor acestora.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ACUM, consultari, igor dodon, refuz, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: