• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9212 LEI
  1 USD = 4.1382 LEI
  1 GBP = 5.6712 LEI
  1 CHF = 4.4671 LEI
  1 HUF = 1.3732 LEI
  1 BGN = 2.5161 LEI
  1 JPY = 3.7739 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

ACUM nu mai are soluții pentru criza politică: Cred că e timpul să revenim la proteste

21 Mai, 15:21

Blocul ACUM anunță că în perioada următoare ar putea organiza acțiuni de protest de amploare împotriva guvernării și refuzului deputaților din alte fracțiuni parlamentare de a relua activitatea organului legislativ. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de liderul PPDA și copreședintele blocului ACUM, Andrei Năstase.

ACUM

Cu un Parlament paralizat, un Guvern aservit mafiei, constatăm că soluțiile rămân la noi, la oamenii liberi, demni, curajoși. Și trebuie să ne gândim foarte bine ce facem mai departe. Noi vom merge la oameni, vom continua activitățile noastre în teritoriu. Și, bineînțeles, cred că e timpul să ne pregătim de ample acțiuni de protest împotriva celor care și-au bătut joc de țară și continuă să-și bată joc de țară, inclusiv prin aceste scheme de paralizare a Parlamentului Republicii Moldova”, a declarat politicianul.

Potrivit lui, refuzul altor forțe parlamentare de a relua activitatea Legislativului demonstrează că între aceștia ar exista „o alianță nedeclarată” pe care PSRM, PDM și Partidul „ȘOR” trebuie să-și asume public.

Această majoritatea a făcut nefuncțional întregul Parlament. Considerăm că e timpul a această majoritate să-și asume public acest lucru, să-și asume paralizarea activității Parlamentului și aprofundarea crizei social-economice din țară. Ei trebuie să-și afirme că nu-și doresc un procuror liber, instituții libere”, spus Năstase.

Liderul PAS, Maia Sandu, susține că primul lucru pe care trebuie să-l facă actualul Parlament este să redea libertatea instituțiilor de stat: „Să se lucreze pentru oameni, nu pentru cei care au uzurpat puterea”.

Ea a precizat că zilele următoare va propune pentru discuții cu societatea civilă următoarea lege din pachetul antioligarhic, cel cu privire la Procuratura Generală.

Totodată, Maia Sandu a spus că blocul ACUM a decis organizarea acestei ședințe doar după ce s-a constatat că PSRM refuză orice altă invitație de a desfășura întrevederi bilaterale, inclusiv în cadrul grupului de lucru.

Amintim că deputații din blocul ACUM au propus colegilor din PSRM desfășurarea a unei sesiuni speciale în cadrul căreia ar urma să fie aleasă conducerea Parlamentului și votarea pachetului „anti-oligarhic”. Ulterior, PSRM a anunțat că reluarea activității Parlamentului poate avea loc doar în condiția în care „apare posibilitatea reală de a crea o majoritate parlamentară stabilă”.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: