• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9484 LEI
  1 USD = 4.2646 LEI
  1 GBP = 5.8523 LEI
  1 CHF = 4.6171 LEI
  1 HUF = 1.3760 LEI
  1 BGN = 2.5301 LEI
  1 JPY = 3.7293 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

ACUM, gata să cedeze socialiștilor funcția de speaker după votarea pachetului „anti-oligarhic”

24 Aprilie, 11:55

Blocul ACUM este gata să ofere funcția de președinte al Parlamentului deputaților PSRM. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari.

parlament

Parlamentarul a declarat că liderul PPDA, Andrei Năstase, niciodată nu s-a ținut de funcția de speaker. Potrivit lui, această funcție reprezintă doar o garanție pentru adoptarea pachetului „anti-oligarhic”.

„Blocul ACUM rămâne deschis pentru a implementa agenda antioligarhică. Mingea este pe terenul PSRM. Principala frână e Igor Dodon. Nu ne ținem de funcții. Funcția de speaker pentru Andrei Năstase este un garant al implementării agendei antioligarhice”, a declarat Alexandru Slusari.

Reprezentanții blocului politic mai spun că: „ecuația politică este în felul următor, se votează Andrei Năstase în funcție de speaker pentru a aproba pachetul de legi propus de ACUM după care Năstase demisionează și negocierile se pornesc de la zero”.

Întrebat de presă care este siguranța că Andrei Năstase va demisiona,  în contextul în care PSRM își dorește funcția de preșdinte al Parlamentului, Mihai Popșoi a declarat următoarele: „Este suficient cuvântul nostru, dar dacă trebuie să semnăm ceva vom semna”.

„Pentru colegii din PSRM nu constituie un pericol votarea unui speaker ACUM. El poate fi demis cu voturile celorlalți deputați. Dar dacă se merge pe speakerul lor, acesta nu poate fi demis de către ACUM. Dacă vor să demonstreze cetățenilor că vor să contribuie la lupta antioligarhică, ar trebui să-și dea seama că vor fi responsabili de alegerile anticipate”, a adăugat deputatul Mihai Popșoi.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ACUM, coalitie, intalnire, negocieri, PSRM, Republica Moldova, speaker
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: