• Bucuresti 26º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 22º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 25º C
  Iasi 24º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.8423 LEI
  1 USD = 4.2788 LEI
  1 GBP = 5.3932 LEI
  1 CHF = 4.5427 LEI
  1 HUF = 1.3687 LEI
  1 BGN = 2.4758 LEI
  1 JPY = 3.9963 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

ACUM, gata să cedeze socialiștilor funcția de speaker după votarea pachetului „anti-oligarhic”

24 Aprilie, 11:55

Blocul ACUM este gata să ofere funcția de președinte al Parlamentului deputaților PSRM. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari.

parlament

Parlamentarul a declarat că liderul PPDA, Andrei Năstase, niciodată nu s-a ținut de funcția de speaker. Potrivit lui, această funcție reprezintă doar o garanție pentru adoptarea pachetului „anti-oligarhic”.

„Blocul ACUM rămâne deschis pentru a implementa agenda antioligarhică. Mingea este pe terenul PSRM. Principala frână e Igor Dodon. Nu ne ținem de funcții. Funcția de speaker pentru Andrei Năstase este un garant al implementării agendei antioligarhice”, a declarat Alexandru Slusari.

Reprezentanții blocului politic mai spun că: „ecuația politică este în felul următor, se votează Andrei Năstase în funcție de speaker pentru a aproba pachetul de legi propus de ACUM după care Năstase demisionează și negocierile se pornesc de la zero”.

Întrebat de presă care este siguranța că Andrei Năstase va demisiona,  în contextul în care PSRM își dorește funcția de preșdinte al Parlamentului, Mihai Popșoi a declarat următoarele: „Este suficient cuvântul nostru, dar dacă trebuie să semnăm ceva vom semna”.

„Pentru colegii din PSRM nu constituie un pericol votarea unui speaker ACUM. El poate fi demis cu voturile celorlalți deputați. Dar dacă se merge pe speakerul lor, acesta nu poate fi demis de către ACUM. Dacă vor să demonstreze cetățenilor că vor să contribuie la lupta antioligarhică, ar trebui să-și dea seama că vor fi responsabili de alegerile anticipate”, a adăugat deputatul Mihai Popșoi.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ACUM, coalitie, intalnire, negocieri, PSRM, Republica Moldova, speaker
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: