• Bucuresti 17º C
  Baia Mare 20º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 18º C
  Craiova 15º C
  Galati 18º C
  Iasi 14º C
  Suceava 13º C
  Timisoara 21º C
 • 1 EUR = 4.7667 LEI
  1 USD = 4.3224 LEI
  1 GBP = 5.5647 LEI
  1 CHF = 4.3685 LEI
  1 HUF = 1.4239 LEI
  1 BGN = 2.4372 LEI
  1 JPY = 3.9774 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

ACUM citește în sondajul „sociologilor” datele unei coaliții PD-PSRM

13 Mai, 15:33

Se pregătește terenul pentru o coaliție între PSRM și PDM, a declarat vicepreședintele PAS Mihai Popușoi într-o notă publicată pe Facebook cu referire la rezultatele sondajului sociologic efectuat azi de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Popsoi

Asociația Sociologilor și Demografilor (Socialisti) pregătește terenul pentru coaliția PD-PSRM. Însă, la o citire atentă a datelor colectate (desenate) de ei, se adeverește că majoritatea cetățenilor își doresc debarcarea PDM de la guvernare, fapt evident și din rezultatele alegerilor. Dacă adunăm 27% care sunt pentru coaliția PSRM-ACUM (imposibilă din cauza divergențelor doctrinare și angajamentelor electorale) cu cele 6% oferite generos de «sociologii» lui Dodon opțiunii guvernului minoritar ACUM (unicul compromis posibil pentru a evita alegerile anticipate) obținem 33% în favoarea PSRM-ACUM și 28,6% pentru PD-PSRM”, a menționat politicianul.

Popșoi precizează că o eventuală coaliție între socialiști și democrați se va datora faptului că Igor Dodon „preferă confortul personal în defavoarea interesului țării”.

Deși, se dorește crearea fundalului informațional pentru legitimarea coaliție anti-populare PD-PSRM, «sondajul» demonstrează ca oamenii doresc să scape de regimul corupt a lui Plahotniuc. Dodon, însă, preferă confortul personal în defavoarea interesului țării. Dacă PSRM nu era ostaticul lui Dodon, iar acesta la rândul său nu era ostaticul lui Plahotniuc... Vorba poetului «Multe aș face, ar sări șiorșele din Plahtotniuc!»”, a menționat vicepreședintele PAS.

Amintim că ASDM a prezentat azi rezultatele unui sondaj sociologic privind situația social-politică din Republica Moldova. Potrivit rezultatelor, cei mai mulți cetățeni consideră că pentru depășirea crizei politice, crearea unei majorități parlamentare stabile și a unui Guvern funcțional este necesară o coaliție între socialiști și democrați (28,6%).

Alți 27% din respondenți sunt de părerea că pentru o stabilitate politică este necesară o coaliție PSRM-ACUM.

Peste 15% din cetățeni susțin organizarea alegerilor anticipate.

O coaliție PD-ACUM este susținută de 7,3%, iar circa 6% susțin ideea creării unui Guvern minoritar fără o coaliție.

Detalii: Sondaj // Ce coaliție preferă moldovenii în Parlament

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ACUM, coalitie, PDM, PSRM, reactie, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: