• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 27º C
  Cluj-Napoca 30º C
  Constanta 28º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 31º C
  Suceava 28º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.7249 LEI
  1 USD = 4.2241 LEI
  1 GBP = 5.2925 LEI
  1 CHF = 4.2222 LEI
  1 HUF = 1.4662 LEI
  1 BGN = 2.4158 LEI
  1 JPY = 3.8996 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

ACTUALIZARE - Predoiu: PDL aşteaptă de la Ponta o solicitare serioasă la dialog. Aşteptăm detalii profesioniste

20 August, 15:10

predoiu_realitatea1

Cătălin Predoiu a declarat marţi că PDL aşteaptă din partea Guvernului o solicitare serioasă la dialog, "nu doar o vorbă aruncată la televizor". În opinia sa, premierul a vrut, prin această invitaţie, să distragă atenţia de la cazurile de corupţie cu care se confruntă. 

"Dacă e să vorbim de un joc politic, este evident, încearcă domnul Ponta să mute atenţia de la cazurile grave de corupţie pe care le are către un aparent dialog constructiv. Asta nu înseamnă că eu pot să fiu iresponsabil şi să spun că am o oportunitatea să impun o politică de dreapta dar mi-o refuz pentru că vreau să îl văd pe domnul Ponta rupându-şi gâtul. Domnul Ponta o să-şi rupă gâtul cu tot cu poporul român în spate pentru că este premier şi pe  mine mă interesează ce târăşte el în acest dezastru, România. Domnul Ponta trebui oprit (...)", a opinat prim vicepreşedintele PDL.

El a mai spus că invitaţia lui Ponta este un răspuns la presiunile democrat-liberalilor. 

"Iată de ce observăm că în urma acestor presiuni, premierul, încercând un joc de imagine face o invitaţie PDL la dialog politic. Această invitaţie este de fapt un răspuns la presiunile noastre, este un succes al opoziţiei PDL. Noi suntem un partid responsabil care nu poate asista nepăsător la prăbuşirea ţării, dar orice discuţie cu oricine din spectrul eşicherului politic nu pate pleca decât de la politicile de dreapta şi nu poate ajunge decât la implementarea politicilor de dreapta, de relansarea mediului de afaceri, de sprijinirea clasei de mijloc, de stimularea economiei şi de creare de locuri de muncă", a afirmat el, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Prim vicepreşedintele PDL a precizat că democrat-liberalii vor discuta în cadrul şedinţei BPN condiţiile în care vor accepta invitaţia lui Victor Ponta. 

"Orice discuţie cu guvernul nu poate pleca decât de la buna  credinţă, iată de ce PDL va discuta în BPN condiţiile în care o astfel de invtaţie va putea fi acceptată. Nu dorim să facem un joc de imagini, noi nu vrem să intrăm în clădirea guvernului să ne facem poze cu domnul Ponta, noi vrem realmente să impunem politici de dreapta (...)", a punctat democrat-liberalul. 

El a menţionat faptul că PDL s-a consultat cu specialişti înainte de a propune măsurile de reducere a CAS la angajator, a cotei unice la 12% şi de mărire a salariului minim la 1.000  lei. "Noi când am propus aceste măsuri am făcut-o după ce ne-am consultat cu specialişti, a fost discutat în prealabil şi cu FMI (...)", a afirmat democrat-liberalul. 

Predoiu a precizat că PDL aşteptă din partea Guvernului o solicitare "serioasă" la dialog în care să prezinte ordinea de zi a discuţiei. 

"De principiu noi am cerut un dialog. Problema este în ce condiţii (...). Noi suntem gata de dialog pentru a impune aceste măsuri. Deocamdată, ce am văzut a fost o vorbă aruncată la televizor. Vrem o solicitare serioasă, aşteptăm să vedem care este ordinea de zi, aşteptăm detalii profesioniste", a conchis Cătălin Predoiu. 

 

Citeste mai mult despre: Corupție, imagine, invitaţie, Ponta, Predoiu
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: