• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 26º C
  Iasi 25º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

ACTUALIZARE - Anchetă internă la DNA, cerută de Laura Kovesi, în cazul lui Ioan Oltean

16 Septembrie, 12:30

KOVESI - CANDIDAT - PROCUROR GENERALProcurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat luni că a demarat o anchetă internă în cadrul DNA, în care verifică posibile scurgeri de informații în cazul secretarului general al PDL, Ioan Oltean. Potrivit procurorului șef al DNA, mai mulți angajați ai instituției i-ar fi furnizat lui Oltean detalii din cadrul anchetei.

Ancheta privește modul în care Oltean a fost informat cu privire la perchezițiile ce vor avea loc în dosarul în care este acuzat de infracţiunea de favorizare a infractorului, în legătură cu fapte de corupţie, pentru care este urmărit penal de către DNA.

‘A fost pus sub învinuire săptămâna trecută, fiind suspectat de comiterea acestei infracțiuni. El beneficiază de prezumția de nevinovăție. În ceea ce privește ancheta efectivă, vom identifica persoanele care s-au făcut vinovate de scurgerea de informații din cadrul DNA. Nu vă pot furniza foarte multe detalii pentru că este o anchetă în derulare. Consider că este extrem de grav. Sper să nu mai existe astfel de situații, la fel cum au fost situațiile când procurorii sau polițiștii au fost implicați în acte de natură penală’, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Ioan-OlteanIoan Oltean, urmărit penal pentru trafic de influență

Conform rezoluției de începere a urmăririi penale, există date şi indicii potrivit cărora,  în perioada 2010 – 2011, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene Bistriţa – Năsăud a PDL, de vicepreşedinte  (2001 – 2011), respectiv secretar general al aceluiași partid (mai 2011 –  iunie 2012),  Ioan Oltean şi-a exercitat influenţa asupra preşedintelui, respectiv asupra vicepreşedintelui Consiliului Județean (CJ) Bistriţa Năsăud, precum și asupra unor înalți demnitari din Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi a Turismului și Ministerul Economiei, în vederea adjudecării licitaţiilor către anumite firme sau pentru alocarea de fonduri publice pe anumite proiecte derulate de primăriile conduse de primari din cadrul partidului din care învinuitul face parte.

”Există indicii certe cu privire la săvârşirea, de către învinuitul Oltean Ioan, a infracţiunii de favorizare a infractorului în legătură cu fapte de corupţie, în sensul că, în seara zilei de 22 martie 2012,  a încunoştinţat două persoane cu privire la faptul că a doua zi urmau a fi efectuate, de către Direcţia Naţională Anticorupţie, percheziţii la domiciliile acestora, într-un dosar penal în care erau cercetate pentru fapte de corupţie în legătură cu procedurile de achiziţie şi contractele derulate de Consiliul Judeţean Bistriţa”, potrivit procurorilor DNA.

Citeste mai mult despre: DNA, ioan oltean, Laura Codruta Kovesi
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: