• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 9º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca 6º C
  Constanta 10º C
  Craiova 3º C
  Galati 2º C
  Iasi -1º C
  Suceava -2º C
  Timisoara 7º C
 • 1 EUR = 4.6662 LEI
  1 USD = 4.0794 LEI
  1 GBP = 5.2488 LEI
  1 CHF = 4.1096 LEI
  1 HUF = 1.4518 LEI
  1 BGN = 2.3858 LEI
  1 JPY = 3.6268 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Accesul elevilor și profesorilor la școlile din transnistria continuă să fie restricționat

24 Octombrie, 12:30

Elevilor din localitățile aflate sub jurisdicția R.Moldova continuă să le fie restricționat accesul la școlile din stânga Nistrului. Vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, a declarat azi după audierile parlamentare că va aborda subiectul miercuri la întrevedere în formatul 1+1.

Cristina Lesnic

Lesnic spune că autoritățile de la Chișinău sunt împotriva listelor de acces care presupun notificare prealabilă și că se va insista pe libera circulație în baza carnetului de elev. Vicepremierul zice că a cerut acest lucru în scris de la partea transnistreană și că mâine urmează să afle poziția lor.

„Noi am venit cu o propunerea constructivă: ca celor 1500 de elevi, părinți și profesori să le fie permis accesul în baza unor carnete de studii și să nu mai fie nevoie de procuri, notificări prealabile, etc. Cu acestea carnete, noi cerem că elevii să poată circula în orice zi a săptămânii. Vrem să scoatem copii de sub infuența politicului.”, a declarat Lesnic.

De asemenea, Chișinăul își dorește inițierea discuțiilor privind mișcorarea tarifului la serviciile comunale pentru școlile din stânga Nistrului.

În ceea ce privește traficul internațional permis transnistrenilor care solicită de la autoritățile moldovenești plăcuțe neutre, reprezentantul ASP a declarat că până în prezent au fost eliberate 584 de plăcuțe pentru mașini și 5 pentru motociclete.

Cât despre accesul la terenurile agricole aflate pe teritoriul controlat de separatiști, vicepremierul Cristina Lesnic a declarat că acesta a fost asigurat în proporție de 80%.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: