• Bucuresti 22º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 23º C
  Craiova 21º C
  Galati 21º C
  Iasi 19º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8705 LEI
  1 USD = 4.1828 LEI
  1 GBP = 5.3758 LEI
  1 CHF = 4.5108 LEI
  1 HUF = 1.3383 LEI
  1 BGN = 2.4903 LEI
  1 JPY = 3.9696 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Al doilea paraşutist mort în accidentul de pe aerodromul Clinceni

18 Octombrie, 22:42

Trei paraşutişti au fost implicaţi într-un accident, duminică dimineaţă, pe aerodromul de la Clinceni, doi dintre ei pierzându-şi viaţa în urma incidentului. Femeia rănită în accidentul de paraşutism de la Clinceni a decedat la Spitalul Universitar. Cea de-a treia victimă se află internată la Spitalul Floreasca din Capitală.

clinceni

Paraşutistul care a murit imediat după accident este Dan Floroiu, în vârstă de 49 de ani. Floroiu a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat la locul accidentului. El ar fi sărit prea devreme şi s-a ciocnit de instructor şi de tânără, la o înălţime de 70 de metri, toţi trei părbuşindu-se pe pământ.

Celelalte două persoane au fost duse la spital imediat după accident.

Andreea Nica, portarul de 27 de ani al echipei de handbal feminin Unirea Slobozia, este cea de-a doua persoană care şi-a pierdut viaţa în urma acestui incident. Andreea Nica se afla la primul său salt cu paraşuta. Decesul Andreei Nica a fost anunţat şi pe contul de Facebook al clubului de handbal Unirea Slobozia.

Tânăra efectua primul său salt cu paraşuta, împreună cu instructorul Adrian Constandache, iar după ei a făcut saltul Dan Floroiu. Potrivit reprezentanţilor Aeroclubului Bucureşti, instructorul avea o experienţă de 4.000 de salturi, iar celălalt paraşutist, de circa 100 de salturi.

Cei trei executau mai multe salturi în cadrul unui antrenament. Din primele informaţii, cei trei paraşutişti s-ar fi ciocnit între ei, din cauză că nu ar fi respectat intervalele de salt.

A treia persoană accidentată este paraşutistul Adrian Constandache, în vârstă de 43 de ani, care este instructor de paraşutism. După accident, aflat şi el în stop cardio-respirator, a fost transportat la Spitalul Floreasca. El are un traumatism cranio-cerebral, fiind intubat şi ventilat.

Accidentul este cercetat sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Incidentul care s-a petrecut duminică dimineaţă se numeşte mid air collision, presupune că două paraşute s-au acroşat în apropierea solului. În incident au fost implicaţi un paraşutist cu 80 de salturi, care a acroşat paraşuta de tandem la o înălțime de circa 70 de metri. Au venit în spirală la contactul cu solul. Instructorul de paraşutism are 4.000 de salturi, iar paraşutistul care se presupune că a acroşat, în jur de 100 de salturi. Femeia era un pasager în tandem.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: