• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

A început testarea rapidă a bucureştenilor pentru coronavirus

25 Mai, 20:29

Gabriela Firea a lansat, luni, programul prin care 10.500 de bucureşteni, aleşi de Institutul Naţional de Sănătate Publică, vor fi testaţi gratuit pentru coronavirus. Testele sunt rapide şi sunt efectuate prin recoltarea a două picături de sânge.

firea

Gabriela Firea are în plan să testeze bucureştenii pentru coronavirus în cadrul a două proiecte diferite, unul care foloseşte teste Real-Time PCR, iar altul cu teste rapide de "anticorpi" pe care l-a pregătit din luna marie, dar pe care Ministerul Sănătăţii nu şi l-a asumat la momentul respectiv.

În zilele următoare, bucureştenii selectaţi vor fi anunţaţi printr-o scrisoare, iar dacă vor accepta testarea, vor fi programaţi să vină la Arena Naţională, unde a fost amenajat centrul de testare. În paralel, municipalitatea desfăşoară şi un alt program de testare, unde peste 11.000 de bucureşteni vor fi testaţi pentru noul coronavirus.

„Dăm acum startul celei de-a doua etape de testare, în cadrul Programului «Sunt imun la COVID 19». Vor fi testaţi cu teste de tip anticorpi 10.500 locuitori ai Capitalei, selectaţi de INSP, într-un eşantion reprezentativ. Vom afla cum a circulat virusul în cea mai mare comunitate din ţară şi care este gradul de imunizare pe cale naturală a populaţiei”, a spus Gabriela Firea.

Conform Gabrielei Firea, la Arena Naţională, în zona VIP au fost organizate şase zone de testare, care vor avea câte cinci zone cu cadre medicale de la ASSMB, fiecare zonă fiind corespunzătoare persoanelor selectate în eşantion pentru fiecare sector în parte.
Şase zone de testare la Arena Naţională.

„Rezultatele vor fi transmise autorităţilor naţionale, iar măsurile care se vor lua în România şi în Bucureşti vor fi în cunoştinţă de cauză”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul General susţine că nu vor fi progromate mai mult de 1.500 de persoane pe zi, iar intervalul de testare va fi de la ora 8 dimineaţa la ora 8 seara. Persoanele programate pentru testare vor fi preluate la intrare de personalul medical din reţeaua şcolară a municipalităţii, li se va da o mască, se vor dezinfecta pe mâini, apoi vor merge la testare.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: