• Bucuresti 0º C
  Baia Mare -1º C
  Brasov 0º C
  Cluj-Napoca -1º C
  Constanta 2º C
  Craiova -1º C
  Galati -1º C
  Iasi -2º C
  Suceava -4º C
  Timisoara -1º C
 • 1 EUR = 4.6550 LEI
  1 USD = 4.1067 LEI
  1 GBP = 5.1783 LEI
  1 CHF = 4.1251 LEI
  1 HUF = 1.4390 LEI
  1 BGN = 2.3800 LEI
  1 JPY = 3.6243 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

A fost numit un nou director BERD pentru Moldova, Ucraina și alte patru state

16 Octombrie, 14:01

Matteo Patrone a fost numit director executiv al BERD, Europa de Est și Caucaz. Cu sediul la Kiev, va fi responsabil pentru operațiunile și angajamentele băncii în Ucraina, Belarus, Moldova, Armenia, Azerbaidjan și Georgia.

Matteo Patrone

Potrivit unui comunicat al instituției, investițiile combinate ale BERD în cele șase țări se ridică la aproape 24 de miliarde de euro în toate sectoarele economiilor lor până în prezent. Patrone va prelua poziția lui Francis Malige, primul director general al centrului BERD din Europa de Est, recent numit director general la instituții financiare, la sediul băncii din Londra.

„Sunt onorat să preiau această nouă poziție la BERD într-o regiune interesantă. Am observat progrese impresionante în toate țările în cadrul predecesorului meu și va fi prioritatea mea să creez condițiile pentru ca forțele noastre puternice locale să se dezvolte și să se extindă în continuare. Nevoile sunt imense și oferta noastră este atractivă. Scopul nostru va fi continuarea promovării competitivității economiilor locale, pe măsură ce se apropie de Europa”, a comentat Matteo Patrone.

Italianul s-a alăturat BERD în 2008, în calitate de membru al echipei de capital corporativ, după o carieră de succes în sectorul privat. A fost numit director pentru Serbia în 2012 și director regional pentru România și Bulgaria în 2015. În timpul mandatului său, Banca a investit peste 2 miliarde de euro în cele două țări. Domnul Patrone va prelua noul său rol începând cu 1 noiembrie 2018.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: berd, director, Matteo Patrone, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: