• Bucuresti 36º C
  Baia Mare 31º C
  Brasov 29º C
  Cluj-Napoca 29º C
  Constanta 30º C
  Craiova 31º C
  Galati 36º C
  Iasi 33º C
  Suceava 29º C
  Timisoara 31º C
 • 1 EUR = 4.8378 LEI
  1 USD = 4.3085 LEI
  1 GBP = 5.3598 LEI
  1 CHF = 4.5522 LEI
  1 HUF = 1.3768 LEI
  1 BGN = 2.4735 LEI
  1 JPY = 4.0080 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

131 de persoane introduse în Sistemul Informatic Schengen, depistate de politiştii români

10 Noiembrie, 11:04

thumb

131 de persoane şi 55 de obiecte care fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS) au fost depistate de politiştii români în cooperare cu partenerii din spaţiul comunitar, în ultima săptămână potrivit unui comunicat remis, duminică, Agenţiei de presă r/News, de către IGPR.

 Astfel, în perioada 2 – 8 noiembrie, Poliţia Română, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., a reţinut 53 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S (Sistemul Informatic Schengen) pe teritoriul României.

 În acest sens, poliţiştii români au pus în aplicare 14 mandate europene de arestare, au identificat 2 persoane care figurau ca fiind dispărute în statele membre şi au depistat alte 15 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară.

 Totodată, pe teritoriul României, au mai fost identificate 41 de autoturisme care erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale.

 

De asemenea, 78 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R. Dintre acestea, 25 de persoane erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, o persoană era semnalată ca fiind dispărută din România, iar 49 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară.

 11 autovehicule, semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, au fost identificate în statele membre, precum şi 3 documente emise de România.

 România, din punct de vedere al cooperării poliţieneşti, este membru de facto al Spaţiului Schengen din 5 noiembrie 2010.

 Biroul SIRENE, din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al I.G.P.R., a fost inaugurat în 16 septembrie 2010.

 Sistemul informatic SIRENE este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, respectiv S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), un element determinant pentru procesul de aderare a României la spaţiul Schengen.

 

Citeste mai mult despre: IGPR, infractori, retineri, SIRENE, spatiul comunitar
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: