• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 18º C
  Brasov 16º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 22º C
  Craiova 22º C
  Galati 24º C
  Iasi 23º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 22º C
 • 1 EUR = 4.7607 LEI
  1 USD = 4.2653 LEI
  1 GBP = 5.4399 LEI
  1 CHF = 4.2267 LEI
  1 HUF = 1.4589 LEI
  1 BGN = 2.4341 LEI
  1 JPY = 3.8755 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

11 angajaţi ai Maternităţii Giuleşti au fost depistaţi cu stafilococ auriu

29 Noiembrie, 21:04

Ministerul Sănătăţii anunţă că, în urma unui control declanşat la Maternitatea Giuleşti după ce mai mulţi bebeluşi născuţi acolo au fost confirmaţi cu stafilococ auriu, s-a stabilit că 11 din cei 49 de angajaţi testaţi au fost depistaţi ca fiind purtători ai acestei bacterii.

Maternitatea Giulesti

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat pentru News.ro că au fost prelevate probe şi de la angajaţii Maternităţii Giuleşti (Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu).

"În seara asta inspectorii care au fost acolo în control şi care au prelevat probe de pe suprafeţe şi din zonele considerate de risc vor prezenta raportul final, avem şi rezultatele preliminare de laborator. Tot ei vor propune măsurile care se impun având în vedere rezultatele. Noi vom lua măsurile cele mai drastice, dacă este cazul. Da, există şi posibilitatea suspendării temporare a Maternităţii Giuleşti. Pot doar să vă spun că acest control a început în urmă cu câtva timp, atunci când Spitalul Grigore Alexandrescu a raportat corect infecţii asociate actului medical la bebeluşi născuţi în Maternitatea Giuleşti. S-au prelevat probe inclusiv de la personal, au fost testaţi 49 de angajaţi, o parte din ei au fost găsiţi pozitiv cu stafilococ auriu. Există nişte reguli, ei nu trebuie să vină la serviciu, trebuie să se trateze, lucrurile acesta se întâmplă. Am vorbit în nenumărate rânduri că nu ştim să ne spălăm pe mâini, am fost ironizată, normal, dar se pare că avem într-adevăr o problemă", a spus Pintea, potrivit news.ro.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: