• Bucuresti -1º C
  Baia Mare 0º C
  Craiova -2º C
 • 1 EUR = 4.6975 LEI
  1 USD = 4.1192 LEI
  1 GBP = 5.3305 LEI
  1 CHF = 4.1441 LEI
  1 HUF = 1.4745 LEI
  1 BGN = 2.4018 LEI
  1 JPY = 3.7645 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

10.000 de angajaţi din sistemul sanitar, în stradă

26 Aprilie, 14:44

Câteva mii de angajaţi din sistemul sanitar protestează joi în Piaţa Victoriei din Capitală, la un miting organizat de Federaţia Sanitas.

sanitas

Sindicaliştii acuză discriminări în noul sistem de salarizare, spunând că există două categorii de angajaţi - medici şi asistenţi - ale căror salarii au crescut, însă există cel puţin alte şapte categorii care în urma aplicării legii salarizării pierd lunar din venit sume care ajung până la 1.300 de lei. Sindicaliştii strigă „Mincinoşii” şi „Hoţii” şi au pancarte cu mesaje precum „Nu aveţi onoare, ne-aţi umblat în buzunare” şi „Grevă generală”. Unui protestatar i s-a făcut rău și a chemat ambulanța.

Un miting de amploare se desfăşoară în Piaţa Victoriei. În timpul mitingului, unei femei i s-a făcut rău, medicii acordându-i primul ajutor la faţa locului.

„Lucrurile nu s-au mişcat aşa cum speram. (...) Dragi colegi, suntem aici pentru a doua oară în ultimele şase luni din cauza Guvernului, care a creat haos în sistem. Nu vrem să ne calce nimeni în picioare. Sunt aici oameni cărora într-adevăr le-au crescut salariile, dar sunt alături de ceilalţi cărora nu le-a crescut. Guvernul a dezbinat categoriile profesionale. Guvernanţii îşi acoperă neputinţa cu minciuna", li s-a adresat liderul Sanitas, Leonard Bărăscu, sindicaliştilor.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: